Referee Project ...

KAA Gent heeft in de Ghelamco Arena de aftrap gegeven van zijn “Referee-project”. De Buffalo’s werken voortaan met twee Referee Ambassadors.

In navolging van KV Kortrijk wordt KAA Gent de tweede club uit de Jupiler Pro League die voortaan zal werken met Referee Ambassadors. Zij zullen instaan voor de rekrutering en begeleiding van jonge scheidsrechters voor de wedstrijden van de onderbouw. Tien talentvolle refs tussen 15 en 19 jaar krijgen een interne opleiding en bij elke wedstrijd zal één van de Referee Ambassadors de jonge scheidsrechters coachen. De jongeren werden gerekruteerd via een aantal scholen in het Gentse.KAA Gent hoopt op die manier een oplossing te vinden voor het kwantitatieve en kwalitatieve tekort aan eigen scheidsrechters. De Buffalo’s ondersteunen met dit project ook de rekrutering van jonge beloftevolle refs voor de KBVB.

De Referee Ambassadors zullen immers beloftevolle jongeren ook op weg zetten naar een loopbaan als officiële scheidsrechter. Daarom zullen ze nauw samenwerken met de Provinciale Scheidsrechterscommissies van Oost-Vlaanderen. Ook onze eigen club heeft met Jurgen Vander Hauwaert een Referee Ambassador.