Onze U11 schrijft clubgeschiedenis ... 
28/05/2019

Op zaterdag 25 mei 2019 werd er een historisch moment bereikt bij de jeugdwerking van onze club, KSCE Mariakerke.
Onze U11 ploeg, geleid door trainer Marnix, afgevaardigde Steven en peter (speler 1e elftal) Andrew.

Er wordt gespeeld op de nieuwe en schitterende accommodatie van fusieclub FC United Mandel Izegem-Ingelmunster.
We spelen tegen de Antwerpse winnaar, nl. Schelle Sport. Een sterke ploeg, op de interprovinciale finale haalden we het van hen met 1-0, doelpunt uit vrije trap van Matteo. Aldaar in Sint-Niklaas wonnen we ook met 2-0 van Kortrijk (doelpunten van Lars en Senne), 0-0 tegen Veltem en 1-0 tegen Beverst met 1-0 (doelpunt Mats)

Vol spanning trokken we erheen. De bus moest achteruit de straat inrijden want door de vele bezoekers en spelers van het minivoetbaltornooi van onze bevriende club VC Los Diablos was het heel druk. Leuk, ook voorzitter Alain, GC Karel (en papa van speler Mats), TVJO's Kevin en Bert, T1 Frederik, speler 1e ploeg Thibault, leden raad van bestuur, dagelijks bestuur en jeugdcel, jeugdtrainers en afgevaardigden, … waren allemaal present om deze hoogdag van de club mee te vieren.
Met een volle bus (65 personen, groot en klein) trokken we richting West-Vlaanderen. Het bier en frisdrank vloeide al rijkelijk, de muziek weergalmde.
Daar aangekomen werd geproefd van de accommodatie, de andere wedstrijden en … bier. De zenuwen kwamen bij de spelers, staf en supporters… . Ook heel wat supporters kwamen een kijkje nemen en de ploeg een riem onder het hart steken. Heel tof, allemaal in paars-witte outfits. Zelfs paarse rook was aanwezig.

De wedstrijd zelf hadden we op de eerste 5 minuten na, goed in handen. Toch kwamen we 0-1 achter maar nadien trokken we het laken naar ons toe en scoorden vier keer via 2 keer Kiano en 2 keer Lars. 5' voor het einde scoren ze de 4-3 maar we hielden verdiend stand
De heel enthousiaste supporters waren door het dolle heen, het feestje kon beginnen. Na de uitreiking van medailles en beker, het nemen van de (pers)foto's, het nuttigen van een … biertje en een knabbel stapte iedereen voldaan de bus op.
Muziek, feest, dansen en … bier waren de 4 topwoorden op de bus. Staf, spelers, bestuur, … namen de micro en genoten duidelijk.
Bij aankomst bij de club werd het feestje gewoon verder gezet, DJ Weverke was top en er werd gedanst tot in de vroege uurtjes.

Dank u wel spelers om dit te verwezenlijken, dit is een unieke prestatie.
Dank u wel staf, wat een topbegeleiders.
Dank u wel dat je erbij was.

Bekijk hier enkele sfeerfoto's ... klik hier !!!


Groeten, het bestuur.