Sterk genoeg voor tweede ... 
3de Provinciale FC DESTELBERGEN - KSCE MARIAKERKE - Coach Frederik Van Ruymbeke zag kampioen Mariakerke vanaf dag één domineren

Excelsior Mariakerke kroonde zich op het veld van Destelbergen tot de kampioen van derde provinciale B. Paars-wit domineerde de competitie vanaf speeldag één. Trainer Frederik Van Ruymbeke is ervan overtuigd dat Excelsior klaar is voor de stap naar tweede.

Jullie hebben de zege niet cadeau gekregen?

Frederik Van Ruymbeke: “Dat wisten we op voorhand. Destelbergen is een goede ploeg en blijft in de running voor de eindronde. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door te veel kansen te missen en de thuisploeg de 2-2 in geschenkverpakking aan te bieden. Uiteindelijk zou Ryckaert ons toch de zege bezorgen. Het komt een weekje vroeger dan verwacht. Iedereen ging ervan uit dat we pas thuis tegen VC Zwijnaarde zouden kunnen vieren. Onze naaste achtervolger liet echter verrassend punten liggen. Het maakt de onderlinge confrontatie komende zondag minder geladen, maar er zal toch nog wel een feestje volgen na de match.”

De concurrentie verwijst vaak naar het trio Mirvic-Krasniqi-Cherlet als doorslaggevend surplus. Deel je die mening?

“Uiteraard zijn het drie spelers die het niveau omhoog tillen door hun intrinsieke klasse en hun ervaring in hogere reeksen. Excelsior is echter veel meer dan dat. Ik beleef evenveel plezier aan de evolutie die doelman Laton doormaakte, het secure defensieve werk van Arnauw en de jonge De Waele, of aan de beslissende goal die Ryckaert nu maakte. Van bij de start van het seizoen werd duidelijk dat we erin geslaagd waren een spelersgroep samen te stellen waarbij iedereen elkaar iets gunt. We zijn als team bijzonder sterk. De fysieke paraatheid was een andere troef. We moesten vaak optornen tegen opponenten die zich dubbel plooiden en ons het voetballen onmogelijk probeerden te maken. Geregeld maakten we het verschil in de slotfase, omdat wij negentig minuten lang voluit konden gaan. Er is ook de factor voetbalintelligentie. Mijn spelers pikken de zaken snel op.”

Zijn jullie deze keer wel voldoende gewapend voor tweede provinciale?

“Daar twijfel ik niet aan. Bijna alle kernspelers hebben bijgetekend. Er werden ook zes nieuwkomers aangetrokken. Die werden zorgvuldig gescreend op hun technische kwaliteiten en hun karakter. Aan dat laatste hechten wij veel belang. Je bent niets met een superbegaafde voetballer die niet past in de groep.”
" Het Nieuwsblad " van 15/03/2017
Voor Excelsior Mariakerke kwam het kampioenenfeest een weekje vroeger dan aanvankelijk verwacht. Foto: NIC DECLERCQ