Referentiematch voor ons ...                                                                                                                                         04/09/2018

FOTO: NIC DECLERCQ

Voetbal 1ste provinciale KSCE Mariakerke - KVK Ninove - Halil Krasniqi puurt vertrouwen uit verdiend gelijkspel tegen Ninove

Mariakerke leefde vol geestdrift toe naar hun eerste partij ooit in eerste provinciale. In een vol huis greep paars-wit in de slotfase een verdiend gelijkspel tegen Ninove, dat quasi uitsluitend op de tegenaanval gevaarlijk was.

Ik ben niet het soort speler dat snel gaat zweven. Maar laat me nu wel even genieten HALIL KRASNIQI.

Met een heerlijke treffer bracht Halil Krasniqi op het uur de stand in evenwicht. Na een tweede treffer van de bezoekers was het toch wachten tot diep in het slotkwartier vooraleer de thuisploeg de verdiende gelijkmaker kon scoren. Voor de ervaren Krasniqi is dit gelijkspel echter geen reden tot euforie. “Uiteraard boeken we een mooi resultaat tegen een titelkandidaat. Dit is voor ons dan ook een referentiematch. Ik ben niet de speler die snel gaat zweven, de weg is nog lang. Maar we mogen hier wel even van genieten, ook al blijven we het match per match bekijken.”

“Natuurlijk geeft zo'n gelijkspel vertrouwen aan de groep”, weet de aanvaller met Albanese roots. “We hebben een slechte voorbereiding achter de rug, waarbij de resultaten toch flink tegenvielen. Het was dan ook afwachten hoe we ons zouden presenteren tegen Ninove. We zijn een team dat wil voetballen. Maar tegen Ninove kwamen we snel op achterstand, waardoor zij voornamelijk op de tegenaanval loerden.”

Toch bleef Mariakerke zijn tactiek trouw en kregen de fans een fraaie pot voetbal geserveerd.

“Na een kwartier besefte Ninove dat we geen hapklaar brokje zijn. Ze konden natuurlijk wel vanuit een zetel spelen. Desondanks konden ze niet zo heel veel kansen bij elkaar voetballen. Wij waren daarentegen wel gevaarlijk, maar in de zestien zat het ons niet mee. Bij de rust hadden we dan ook het gevoel dat we zeker niet kansloos waren.”

“Op het uur scoorde ik de gelijkmaker. Die goal gaf ons echt vleugels”, aldus een gelukkige Krasniqi. “We kregen nog enkele leuke kansjes, maar bij de laatste pass liep het telkens fout. Dat wordt dan afgestraft. Ninove kwam dan toch terug op voorsprong, tegen het spel in, maar zo gaat dat nu eenmaal in voetbal.”

“We lieten de kopjes niet hangen en dat werd beloond. Toen Armin Djedovic op prachtige wijze scoorde, was het gelijke spel alsnog een feit”, zo besluit onze gesprekspartner.

Het Nieuwsblad, door Stefan Smet.