Alle nieuwsberichten vanaf juni 2016 ...          

* 07/03/2017 - Verdiende derbywinst 
* 21/02/2017 - Absoluut dieptepunt  
* 24/09/2016 - We moeten vlug scoren
* 27/08/2016 - Meer volk en ambiance
* 06/07/2016 - Nieuwe trainingsballen 
Nieuwsbericht: 15/04/2017
Winnersmentaliteit primeert ...

Voetbal 3de Provinciale KSCE MARIAKERKE - VSV GENT - Jelle Cherlet wil ongeslagen blijven met KSC Exc. Mariakerke

Kampioen Exc. Mariakerke wil het seizoen afsluiten zonder nederlaag. VSV Gent, dat nog op zoek is naar een puntje, is de laatste struikelblok. Spits Jelle Cherlet blikt vooruit

Jullie hebben na het behalen van de titel geen gas teruggenomen?

Jelle Cherlet: “Dat ligt gewoon niet in onze aard. De winnaarsmentaliteit heeft ons in de loop van het seizoen door de moeilijke momenten geholpen en die haalt nog steeds de bovenhand. De drang om het onderste uit de kan te halen is erg groot. Het is geen geheim meer dat we na een overwinning als groep lang kunnen blijven hangen. Een pintje smaakt altijd beter als je daarvoor drie punten hebt gepakt.”

Zondag komt VSV Gent op bezoek. Denk je dat ze voor een defensieve aanpak gaan kiezen?

“Niet echt. Ze zouden graag dat puntje pakken om zeker te zijn van de eindronde. Een muur optrekken is dan in principe wel een optie, maar het blijft een linke keuze tegen ons. We hebben diverse mogelijkheden om dan toch nog het verschil te maken. Er zijn ploegen die het op die manier geprobeerd hebben, maar uiteindelijk kwamen we slechts in twee matchen niet tot scoren. VSV is meer een team dat al voetballend naar een oplossing gaat zoeken.”

Een seizoen zonder nederlaag zou een unicum zijn?

“Er is nog een Vlaamse ploeg die het dit seizoen nog kan realiseren en dat is de Limburgse vierdeprovincialer Moelingen. Je ziet dus dat we er wel degelijk mee bezig zijn”

Er is nog het interne duel met Krasniqi om topschutter van de club te worden?

“Dat speelt bij mij veel minder dan bij Halil. Hij is de echte spits die altijd wil scoren. Als ik zoals nu dicht bij zijn totaal kom, dan laat ik wel niet na van enkele plaagstootjes uit te delen. Hij plooit zich dan nog eens extra dubbel om het verschil te maken en daar profiteert de ploeg vervolgens weer van.”

Hoeveel aanbiedingen kreeg je?

“Geloof het of niet, maar geen enkele! Het is, denk ik, de eerste keer dat het mij overkomt. Misschien heeft het feit dat ik al vroeg heb aangegeven dat ik de intentie had om te willen blijven andere clubs afgeschrikt. Ik zit er in elk geval niet mee in. Zoals het nu draait kan ik nergens beter zijn dan bij Excelsior.”

'De Gentenaar' van 15/4/2017