Voor u ligt de eerste uitgave van het blessure preventieplan en medisch actieplan van voetbalclub KSCE Mariakerke. Als voetballen je lust en je leven is, dan is het zuur om geblesseerd aan de kant te staan. Vaak hoor je dat blessures bij een contactsport zoals voetbal horen. Daar zit een kern van waarheid in, maar toch kan veel blessureleed worden voorkomen door voldoende aandacht te besteden aan een paar essentiële punten.

Voorbeelden hiervan zijn : een goede warming-up of eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van scheenbeschermers. Ook onze club wenst hier een steentje toe bij te dragen door aan blessurepreventie te doen. Met een planmatige aanpak is veel meer te doen aan het voorkomen van blessures. We verwachten dat we de spelers op een leuke, leerzame en vooral veilige manier leren voetballen. Daarom wil KSCE Mariakerke met deze brochure enige houvast en informatie bieden aan zowel sporters als begeleiders/trainers en ouders om te voorkomen dat de voetballers geblesseerd raken. Want geloof ons aan blessurepreventie doen, werkt! Er zijn verschillende goede redenen om hiermee aan de slag te gaan.

De belangrijkste reden is misschien wel dat minder blessures het spelplezier van de spelers vergroten en de kwaliteit van het voetbal verbeteren. Benut deze mogelijkheid. Het is een goede en veilige investering voor zowel de club als voor de spelers. En blessures kan je immers missen als kiespijn. In dit plan leest u alles wat volledig of zijdelings te maken heeft met blessures. We hopen dat u hier, na de eerste keer lezen, niet al te vaak hoeft in te kijken. Mocht het toch nodig zijn, dan weet u wat u kan en mag verwachten van KSCE Mariakerke.

Met sportieve groeten 
Namens het jeugdbestuur
De Kesel Kevin
Jeugdverantwoordelijke

Download hier de volledige versie ... nieuwe versie in opmaakt !!!