KSCE Mariakerke Kampioen 3e Provinciale A seizoen 2012 - 2013 ...

KSCE Mariakerke naar tweede ...
Excelsior Mariakerke speelt volgend seizoen in tweede provinciale en dat voor het eerst in het 75-jarige bestaan van de club.

Trainer Tom D’hondt beleefde in de slotmatch op Meetjesland nog enkele bange momenten.

‘De eerste helft was eenrichtingsvoetbal. De thuisploeg werd helemaal weggedrukt. Ik telde tien doelpogingen en daarbij ook enkele hele mooie kansen. Het uitblijven van een doelpunt maakte iedereen zenuwachtig, niet in het minst mezelf. Assistent Olivier Van Damme heeft me enkele keren tot de orde moeten roepen.’

‘Kort na de rust scoorde Praet dan toch. Toen Allemeersch zijn tweede gele kaart kreeg kon ik het nauwelijks nog houden. Twintig minuten lang met een man minder in die omstandigheden leek wel een eeuwigheid te duren. Gelukkig konden mijn spelers standhouden. Meteen na de match is een eerste feestje losgebroken.’

‘Ik heb getwijfeld aan de goede afloop toen we een voorsprong van zeven punten uit handen gaven op Middelburg en Zaffelare. We konden ons net op tijd herpakken en hebben nipt het verschil gemaakt in de eindsprint.’

Tom D’hondt realiseerde na vijf jaar zijn droom. Hij besliste eerder al om te stoppen als trainer. ‘Ik ben opgelucht dat het eindelijk gelukt is. Iedereen hunkerde naar tweede provinciale. Gelukkig moest het niet gebeuren via de eindronde. Ik betwijfel sterk of ik mijn spelers daarvoor nog had kunnen opladen. Het is een mentale dreun als je net naast de titel grijpt. Dat zal men nu ook wel voelen in Zomergem.’

‘Mijn ploeg is in goede handen bij opvolger Olivier Van Damme. Er werden enkele nieuwkomers aangetrokken waardoor de groep opnieuw gevoelig versterkt is. We gaan volgend seizoen niet meedraaien aan de top, maar er zullen zeker zwakkere teams zijn dan Mariakerke.’

image-24704-DSCN3002.JPG?1436700284716

Fotoreeksen van deze kampioenenwedstrijd kan je terugvinden via onderstaande linken ...
- Foto's genomen door onze webmaster:
Klik hier !!!
- Enkele foto's die genomen zijn bij het aankomen op de thuisbasis ( slechte kwaliteit ):
klik hier !!!

Alvast veel kijkplezier
Met sportieve groeten, Het Bestuur.

KSCE Mariakerke in de kijker ...

Voetballers doen podium Zomerliefkermis bezwijken (De Gentenaar – 29/4/2013)

GENT - Zon, zondag, en heel wat te beleven zondag op de Zomerliefkermis, Veel belangstelling voor de kermisattracties, de oldtimershow met slechts een zevental wagens viel wat mager uit, terwijl binnen in de feesttent kon de modeshow van Boetiek Jolie op heel wat kijklustigen kon rekenen. Wel was er even spanning, toen na de show van Les Folles de Gand een aantal voetballiefhebbers hun kampioenstitel zo enthousiast kwamen vieren dat het podium bezweek.

Het avondprogramma in de feesttent begon met een optreden van 'Miss D' die het repertoire van Lasgo bracht. DJ Gino Dee zorgde tijdens alle pauzes tussen de verschillende optredens en evenementen voor aangepaste muziek en lokte meermaals dansende koppeltjes op de dansvloer.

Travestiegroep Les Folles de Gand die dit jaar 15 jaar op de planken staan waren zondag de publiekstrekker bij uitstek. De wervelende show met tal van kostuumwissels viel duidelijk in de smaak. Enig minpuntje was dat tegen het einde van de travestieshow een dertigtal jongeren van voetbalclub KSC Excelsior het nodig vonden om een tijdlang achteraan in de tent in koor voetballeuzen te beginnen roepen naar aanleiding van hun kampioenstitel die ze zondag binnenhaalden.

Na het optreden van Les Folles de Gand bestormden ze het podium. Begrijpelijk natuurlijk dat ze met hun vreugde geen weg konden nadat ze winnaar waren geworden in hun klassement. Al was het geen slim idee om dan allemaal te gaan springen op het podium.

Het podium was niet berekend op zoveel gewicht en bezweek onder zoveel geweld.

Security kon nog net voorkomen dat ze door het podium zakten maar voor het podium zelf was het kwaad al geschied. Een metalen onderstel plooide volledig en moest worden vervangen. Achter de coulissen stond Liliane Saint Pierre al te wachten voor haar optreden.

Duidelijk was wel zondag dat de echte hoofdact van de avond Les Folles de Gand was want waar voor de travesties de tent nog volledig vol zat was het voor Saint Pierre al een stuk minder. Bijna twee derden van de feesttent liep leeg voor Liliane haar set begon.

De zangeres bleek daar duidelijk gefrustreerd door want echt tevreden stond ze niet op het podium. De zangeres liet eerst haar ongenoegen blijken over de decibelnorm en suggereerde dat de travestiegroep volgens haar mening meer decibels door de boxen kreeg.

Waar ze dan meteen aan toevoegde dat ze zelf niet zo veel van Les Folles de Gand moest hebben. Nog wat later deed de zangeres er haar beklag over dat het overgebleven publiek zo ver van het podium zat. Kortom, het werd een optreden waar zowel het publiek als Liliane zelf wellicht niet de beste herinneringen aan over houden.

Enkele foto's vanaf het clubhuis tot op dat bewuste podium:
Klik hier !!!

Groeten, Het Bestuur.