Het wordt een lang seizoen ...                                                                                                                                       31/08/2018

FOTO: NIC DECLERCQ

Voetbal1ste provinciale KSCE Mariakerke - Ninove - Frederik Van Ruymbeke beseft dat nieuwkomer Mariakerke voor een fikse uitdaging staat.

Frederik Van Ruymbeke: “Het is voor de club een legendarisch weekend want het wordt ons eerste duel in eerste provinciale.”

Promovendus Mariakerke werkt dit weekend haar eerste duel in eerste provinciale af. Het team van coach Van Ruymbeke ontvangt voor eigen publiek Ninove. Een vette kluif dus voor KSCE: “Het wordt meteen een heuse test.”

“Dit wordt ons eerste examen in eerste provinciale. Het wordt tegen Ninove een heuse test na een wisselvallige voorbereiding waarbij we sukkelden met verschillende kleine blessures”, kijkt Frederik Van Ruymbeke nog even terug. “Het wordt zoeken maar onze laatste oefenduels geven ons vertrouwen Ik heb ook al een goed zicht op de spelersgroep en ik ben ervan overtuigd dat we beter gewapend zijn dan vorig seizoen.”

“Ik weet niet of we klaar zijn voor eerste provinciale en bovendien treffen we met Ninove meteen een team dat degradeerde uit de nationale reeksen”, bouwt de KSCE-coach wat voorbehoud in. “Zij zullen wellicht het initiatief opeisen maar wij hebben ook geen team om al te zeer achteruit te leunen. Het is voor de club sowieso een legendarisch weekend want het wordt ons eerste duel in eerste provinciale en bovendien wordt onze nieuwe kunstgrasmat ingehuldigd door de burgemeester.”

“Misschien was een weekje extra voorbereiding welkom geweest want door die vele kleine blessures liep het soms wat stroef. Maar we pieken ook niet te vroeg want we beseffen dat het een lang seizoen wordt waarbij men traditioneel na de winterstop het kaf van het koren scheidt. Dat was bij ons vorig jaar wel een probleem. Wij kwamen toen allesbehalve vlot uit de startblokken.”

“Punten sprokkelen”

“Als wij nu starten met een nul op achttien, is het natuurlijk meteen alle hens aan dek bij ons. Wij willen dan ook een degelijke start nemen en hopelijk kunnen we toch al wat punten sprokkelen, zodat de sfeer en de gemoedsrust binnen de club intact blijven. Wij zijn toch vooral een vriendenclub waarbij de goede verstandhouding primeert boven het financiële aspect. Maar elke voetballer heeft een sportieve eer, dat wordt een uitdaging voor ons”, besluit Van Ruymbeke.

Het Nieuwsblad, door Stefan Smet.